Culmentor mukana Seinäjoen uuden jäteaseman kehittämisessä

Culmentor mukana Seinäjoen uuden jäteaseman kehittämisessä
Seinäjoella on käynnissä hanke, jonka myötä Lakeuden Etappi Oy:n Seinäjoki-Nurmon jäteaseman viereen rakennetaan uusi, palveleva ja resurssi- sekä energiatehokas jäteasema. Suunnittelun lähtökohtana on, että jäteaseman palvelua voidaan laajentaa ympärivuorokautiseksi automatisointia hyödyntäen ja se otetaan käyttöön vuoden 2020 aikana. Suunnittelu- ja toteutushankkeessa tullaan kehittämään toimintamalleja ja teknisiä sovelluksia, joita Lakeuden Etappi voi hyödyntää jatkossa myös muilla jäteasemillaan. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 3 miljoonaa euroa.

 

Oy Culmentor Ltd. vastaa hankkeessa rakennuttamisesta. ”Hanke on todella mielenkiintoinen ja tavoitteiltaan moninainen, varsinkin kun jäteasemaa suunnitellaan 20 – 30 vuoden aikajaksolle. Koska jätehuolto kehittyy koko ajan, niin myös hankkeen toteutuksessa pitää huomioida tulevaisuus ja sen tarpeet”, toteaa toimitusjohtaja Jukka Hellgren.

 

Culmentor vastaa hankkeessa rakennuttamisesta; Culmentorin asiantuntijatiimistä hankkeeseen osallistuvat Erkki Palonen ja Jukka Hellgren.

 

Lisätietoja:
Uutinen Lakeuden Etapin sivuilla
Lakeuden Etappi: Projektijohtaja, palvelupäällikkö Satu Estakari puh. 040-7748525
Culmentor: Jukka Hellgren, puh. 040-7601447